Amikor a tanév vége felé végre visszatértünk a jelenléti oktatásba, mindnyájan éreztük, hogy milyen nagy jelentősége lesz azoknak a programoknak, alkalmaknak, amik a közösségek erősödését, a közösségi élmények megélését teszik lehetővé. Éppen ezért fontosnak láttuk, hogy az idén nyáron is a gyermekek számára legyen alkalom a hitben és szeretetteljes légkörben megélt szabadidő eltöltésére, a közös élményekben erősödő összetartozás megélésére,az interakciók fejlődésére, a személyiség formálódására.

 

A napközis táborunk első napja az összekovácsolódásról szólt. Egymás megismeréséről, és arról hogy a jelenlévő 30 gyermek úgy tekinthessen magára, mint egy csapat, egy közösség. Az idén az egész héten velünk levő hangyaboly hasonlat segített annak a megértésében, hogyan gondolkodjunk közösségben, és hogy úgy tekintsünk magunkra, mint a közösség egy tagjára. A délelőtt a rendőrség munkatársai segítettek bennünket abban, hogy jobban megértsük azokat a dolgokat, amikre nyáron oda kell figyelnünk, és hogy hogyan és kitől tudunk segítséget kérni. Ezeknek nagy hasznát vettük a biciklis kirándulásaink alkalmával, ahol polgárőrök és rendőrök segítették számunkra a biztonságos közlekedést. Élmény volt a motorszimulátor és a kutyás bemutató is.  Délután a közösségi játékokban csoportonként mérhették össze a gyermekek a képességeiket. Az akadályverseny állomásai, majd a focipályán a különböző feladatok jó alkalmak voltak erre. Az első este a Szent Liturgiában kértük a Jóisten segítségét a tábor résztvevőire és szeretteikre.

A második napon biciklivel és járművekkel indultunk útnak Harangodra, nem csak az ürgék és a gyönyörű táj miatt. Az ottani számháború, méta, és a többi közösségi játékok élménye egyben a természet szeretetét is erősítette mindenkiben. Visszafele a kállósemjéni görögkatolikus templomot és a Kállay kúriát is megnézhettük.

 Szerdán Kisvárdára mentünk, ahol a strandon a 14 csúszdával rendelkező ötemeletes csúszdatorony, a hullámmedence és a strand által nyújtott többi élmény mellett hamar eltelt a nap.

 

A kitartó meleg igazolta, hogy jó döntés volt csütörtökre is vízparti programot szervezni. Miután átbicikliztünk Levelekre, jól esett a napot a tóparti fürdő hűs partján, de nagyrészt a vízben tölteni. Itt sem maradhattak el a vízi csapatjátékok.

 

Pénteken a délelőtt társasjátékok, csocsó, trambulin, pingpongasztal segítségével telt. Ekkor készültek fel a csoportok a délutáni bibliodrámás előadásra is. Kézműves foglalkozás keretében a gyermekek maguk készítették el a szükséges jelmezeket, és kellékeket. Délután pedig családi nappal zártuk a hittan táborunkat, ahol a gyermekek szüleit, testvéreit hívtuk meg egy közös sütögetésre, képnézegetésre. Ekkor adták elő a csapatok azokat a bibliai történeteket, amikre a délelőtti készültek.

 A táborzáró Szent Liturgiában adtunk hálát a hét élményeiért, a jó időért, és a gyermekek táboroztatását segítőkért. A tábor bennünket is megerősített abban, hogy az ilyen alkalmak szervezése mennyire fontos a gyermekek számára.