ÓVINTÉZKEDÉSEK

  • Az iskola épületébe csak az intézmény tanulói és dolgozói léphetnek be, kivéve az első tanítási napon az első osztályos tanulók szülei. Kérjük, hogy az első osztályos tanulókat csak egy hozzátartozó kísérje az iskolába.

  • Az intézménybe belépve vírusölő hatású kézfertőtlenítő került elhelyezésre, ennek használata kötelező! Az intézménybe érkezéskor, étkezések előtt és után minden belépő alaposan mosson kezet vagy fertőtlenítse a kezét (a gyerekek, tanulók esetében inkább javasolt a szappanoskézmosás).

  • Iskolai hivatalos ügyeiket kérjük a +36-42-999-420-as telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen intézzék, csak rendkívüli esetben keressék fel iskolánk titkárságát.

  • Nagykorú személy részére a szájmaszk használata kötelező.

  • Kérjük a szülőket, hogy gyermekük iskolatáskájában, a tisztasági csomagban minden nap fertőtlenített szájmaszk legyen elhelyezve.

  • A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Kérjük a szülőket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

  • A tanítási órákon,foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.

  • Kiemelt figyelmet kell fordítani az alapvető higiénés szabályok betartása. Az egyes tevékenységeket megelőzően és azokat követően szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés biztosított.

  • Kérjük a szülőket, hogy hívják fel gyermekük figyelmét a személyi higiéne alapvető szabályaira A gyermekeknek tanítsák meg az úgynevezett köhögési etikettet: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, majd a használt     zsebkendő szemetes kukába dobása és alapos kézmosás, esetleg kézfertőtlenítés.

  • Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak tekintjük. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek,a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.

Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.